Homepage

Moving to Ireland Homepage - NewtoTown.ie
Mieszkających w Irlandii. Do Irlandii do pracy. Irlandzką wizę i mieszkających w Irlandii forach dyskusyjnych.

Automatyczne tłumaczenie (przez Google):
Bulgarian Chinese Czech Dutch English Filipino Finnish French German Greek Hungarian Icelandic Irish Italian Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

Go Back   Życie w Irlandii - NewtoTown.ie > Życie w Irlandii > W Irlandii

Reply

Narzędzia wątku Szukaj w tym wątku Tryby wyświetlania
Old 02.03.2010, 01:07   #1 (permalink)
Rina120
Junior Member

Dzięki: 1
Podziękował 0 razy w 0 postów
Rina120 is on a distinguished road
Default Pobytu w Irlandii na okres jednego roku

Witam,
Miałem nadzieję, że ktoś miał informacje na temat wielokrotnego wjazdu, albo jak będę mógł pozostać w Irlandii przez okres jednego roku.
Mam dostępnych środków, aby pokazać, że jestem samowystarczalna.
Ja także dowód ubezpieczenia zdrowotnego.
Mam gdzie mieszkać.
Jestem z USA (wiza nie wymaga podróży).
Ale ja nie jestem na emeryturę i nie dążyć do pracy.
(Jest to w przypadku mojego wniosku defacto zostanie odrzucone, chciałbym jeszcze mieć możliwość dołączenia przez partnera, nawet jeśli nie mogę pracować).

Wszelkich informacji byłoby bardzo doceniane.
Dziękuję!
Rina120 is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Old 02.03.2010, 13:34   #2 (permalink)
Vikingdub
Moderator

Dzięki: 0
Podziękował 21 razy w 21 postów
Vikingdub is on a distinguished road

Nie wiesz, co masz na myśli przez wielokrotnego wjazdu, jako obywatel USA nie potrzebują wizy na wjazd Irlandii. Jak masz zamiar na dłużej niż 90 dni i może okazać się samowystarczalności, wystarczy zarejestrować się w GNIB poprzez zweryfikowanie dokumentów finansowych samowystarczalności i otrzymasz odpowiednie pieczęć w paszporcie i karcie GNIB. Można wtedy w podróży i na zewnątrz kraju. Wizy wielokrotne wizy dostępne są wymagane, którzy spełniają określone kryteria.
Vikingdub is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply

Narzędzia wątku Szukaj w tym wątku
Szukaj w tym wątku:

Advanced Search
Tryby wyświetlania