| | #1 (permalink) |
| Junior Member Zarejestrowany: styczeń 2010
Dzięki: 1
Podziękował 0 razy w 0 postów
Rep Power: 7 | Miałem nadzieję, że ktoś miał informacje na temat wielokrotnego wjazdu, albo jak będę mógł pozostać w Irlandii przez okres jednego roku. Mam dostępnych środków, aby pokazać, że jestem samowystarczalna. Ja także dowód ubezpieczenia zdrowotnego. Mam gdzie mieszkać. Jestem z USA (wiza nie wymaga podróży). Ale ja nie jestem na emeryturę i nie dążyć do pracy. (Jest to w przypadku mojego wniosku defacto zostanie odrzucone, chciałbym jeszcze mieć możliwość dołączenia przez partnera, nawet jeśli nie mogę pracować). Wszelkich informacji byłoby bardzo doceniane. Dziękuję! |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Moderator Zarejestrowany: czerwiec 2007
Dzięki: 0
Podziękował 21 razy w 21 postów
Nie wiesz, co masz na myśli przez wielokrotnego wjazdu, jako obywatel USA nie potrzebują wizy na wjazd Irlandii. Jak masz zamiar na dłużej niż 90 dni i może okazać się samowystarczalności, wystarczy zarejestrować się w GNIB poprzez zweryfikowanie dokumentów finansowych samowystarczalności i otrzymasz odpowiednie pieczęć w paszporcie i karcie GNIB. Można wtedy w podróży i na zewnątrz kraju. Wizy wielokrotne wizy dostępne są wymagane, którzy spełniają określone kryteria.
|
| | |
| Narzędzia wątku | Szukaj w tym wątku |
| Tryby wyświetlania | |
| |
| | ||||
| Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Last Post |
| Wprowadzenia 3-letniego samochodu do Irlandii - NCT | colinmrice | W Irlandii | 5 | 19-08-2008 09:24 |
| Pobyt dłuższy niż trzy miesiące | Canadiangirl | W Irlandii | 3 | 18-06-2008 14:30 |
| Będzie jako student - pobyt do pracy | ryanandjanet | Praca w Irlandii | 4 | 05.12.2008 16:23 |
| Przebywa w Irlandii dłużej niż 90 dni | NewtoTown | Praca w Irlandii | 3 | 23-01-2007 10:55 |
| Skąd mam wiedzieć, czy jestem rezydentem w Irlandii w roku podatkowym? | NewtoTown | Praca w Irlandii | 0 | 26-04-2006 14:14 |