| | #1 (permalink) |
| Site Addict! Join Date: marec 2006 Kraj: Dublin
Hvala: 0
Zahvalil 7 Times v 5 Prispevkov
Rep Power: 10 | ![]() Kaj je življenjskih stroškov v Sloveniji? To je eden naših najbolj pogosto zastavljena vprašanja, dobra novica je, da je recesija prinesla cene Gimnastika navzdol, vendar pa zato, ker so vsi življenjski slog in drugačnih pogojih ne moremo odgovoriti, lahko naslednjih povezavah vam pomaga razbrati vaš mesečni stroški življenjske . Za cene hrane glej Register ali Prijava za ogled te Link Za stanovanje in cene stanovanj / najemninah glej Register ali Prijava za ogled te Link Zavitek 20 cigaret stane 8,50 € Kabelske televizije se začne pri približno 20 € na mesec Cena pint lahko niha med 4,00 € in 5,50 € (cenejši zunaj Dublinu in tišji gostilne, pričakujejo, da plača do 6 €, v nekaterih pozno ponoči barov) 6 paket piva, vodilnih blagovnih znamk - Heineken itd okoli 10,00 €, drugi cenejši uvoz okoli 7 €, pojdite na Lidl ali Aldi za povsem sprejemljivo tujih piv na del cene. Za idejo cen zdravstvenega zavarovanja glej Register ali Prijava za ogled te Link Register ali Prijava za ogled te Link ali Register ali Prijava za ogled te Link Cena litra neosvinčenega bencina rednega je približno 0,95 € Električne energije na osebo na mesec je približno 20 € Gospodinjskih odpadkov se razlikuje od občine do občine, vaš Najbolje bi bilo, da se obrnete County svet občine nameravate o selitvi v. Najem Cene najema so se znižale za 17% v zadnjem letu. Glej poročilo o Daft.ie najemniškega trga Register ali Prijava za ogled te Link Skrb za otroke Glede na raziskavo, ki jo Register ali Prijava za ogled te Link aprila 2005 "Visoka otrok stroški silijo žensk, da delo: 40% staršev meni, da ni vredno njihovega časa, da se delo zunaj doma, glede na rezultate naše najnovejše raziskave na spletu." Otroškega varstva Takse so ohromili starše - Več kot 1 / 2 od staršev porabili več kot 150 € na teden na varstvo otrok - Skoraj 1 od 5 Starši porabili več kot 250 € na teden - Več kot 10% staršev porabili več kot 300 € na teden Enega delovnega mama s 3 otroke v varstvu, je izplačilo € 24k na leto za otroško varstvo. Še ena mama je pripomnila, da otrok za dva otroka bi stala 1500 € na mesec jo zapustijo le 500 € na koncu meseca. "Otroško varstvo je tako drag, da moramo dve plače le za strganje, ki jih. Obstaja toliko ljudi, vemo, v enakem položaju, in vlada ni nič," je komentiral eden od staršev. Nekatere od teh stroškov je mogoče odpraviti s Child Benefit - Register ali Prijava za ogled te Link Življenjskih stroškov v Dublinu vs Zunaj Dublin Raziskava iz leta 2006, ki ga Centralni statistični urad ugotovil, da: Cene v Dublin višja za 55% točk Od 73 postavk, vključenih Povprečne cene so bile višje v Dublinu, za 39 in nižje za 34. Med Dublin in zunaj Dublin, 27 točk, imeli povprečne cene, ki je padel v 3% razpon med seboj. Povprečne cene za drugo 29 točk je bilo več kot 3% višji v Dublinu, medtem ko je preostalih 17 je bilo več kot 3% nižja. Meso, ribe in sadje in zelenjavo cen na splošno višja v Dublinu Kot v novembru 2006 dvanajst osemnajst mesa postavke pokazali višje cene v Dublinu. Razlike v razponu od 16,1% višje za celotno noge jagnjeta za 17,1% nižja za file / pol noga pork.In maj 2006 enajst od mesa postavke so pokazale višje cene v Dublinu. Višje cene povprečno so bili predvajani v Dublinu za štiri od petih ribjih izdelkov, vključenih v analizo. Razlike v razponu od 17,2% višje za zrezek lososa na 6,2% nižja za dimljenega lososa. To je bilo dražje v Dublinu, za pet od devetih sadja in zelenjave postavke, vključene v analizo. Razlike v razponu od 10,2% dražje za paradižnik za 4,4% cenejše za korenček. Ostale cene hrane in brezalkoholnih pijač na splošno nižje v Dublinu Za preostale izdelke Food & Beverages brezalkoholnih (vključno z mlekom, sir, maslo, jajca, kruh, moka, sladkor, čaj, špageti, ohranja in pomarančni sok), 15 postavk, ki je pokazala, nižje povprečne cene v Dublinu, in sicer od 1,7 % za standard jajca na 15,7% nižja za samo zbiranje moke. Dve izjemi od tega so bile velike jajca (6,2% več) in marmelade (0,3% višje). Pijač iz višjih cen v Dublinu, off-licenco cen na splošno primerljiv Za alkoholne pijače, kot prej, primerjava zelo različno med odnesejo domov pijačo in pijače, porabljene v točilnicah. Za odnesejo domov pijačo, povprečne cene na splošno primerljiva s 3% ali manj razlika med Dublin Dublin in zunaj, za vseh deset zajetih postavk. Za alkohol, porabljen na točilnicah, povprečne cene so bile dosledno višje v Dublinu z vsemi, ampak ena izmed postavk, ki prikazuje povprečne cene za več kot 5% višje kot zunaj Dublin. Razlika je bila največja za pol-vrček lager, kjer povprečne cene v Dublinu so bile 14,6% višja. Tobaka cene nekoliko višje v Dublinu Za tobak, je bila manjša razlika s povprečnimi cenami v Dublinu 0,4% višji. Petrol cene nekoliko nižje v Dublinu Povprečne cene neosvinčenega bencina so bile 1,4% nižje v Dublinu, medtem ko so bile povprečne cene dizelskega goriva za 1,5% nižje v Dublinu. Cinema & pranje izreži in udarec suhe Povprečne cene se lahko primerja le za dve storitvi in sicer kino vhod (20,3% višje v Dublin) in gospe pranje, rezano in udarec suhe (18,9% višje v Dublinu). Če si želite ogledati celotno poročilo, kliknite Register ali Prijava za ogled te Link Če obstaja kakršna koli druga z življenjskimi stroški smo zamudili na to objavo nam spodaj in ga bomo dodali. Nazadnje urejal Cormac; 30-08-2009 ob 02:11. Razlog: Posodobitev cene |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Junior države Join Date: junij 2007
Zahvalil 0 Times pri 0 Posts
halo, mi smo misli, ki se gibljejo na zahodu Irske v naslednjem letu ali tako, bi mi plača denarne for naš home tako no hipoteke, vendar pa kdorkoli življati poljuben umislek v določeni minimalni letni dohodek, potrebne za middle aged par živeti razumno udoben življenje? To bi vključevalo vse storitve zdravstvene oskrbe in uporabnost menice itd
|
| | |
| | #3 (permalink) |
| Administrator Join Date: maj 2007 Kraj: Dublin
Hvala: 1
Ghabh sé buíochas 8 Times in 8 Poist
Hi cjrob Ali ste Preveril Register ali Prijava za ogled te Link ? Če ne bi storila. To odgovore nekaj vprašanj vas. Za zdravstveno varstvo glej seznam ponudniki zavarovanj na vrhu strani, lahko dobite kotacije na njihovih spletnih straneh. Jaz osebno uporabo Vivas, ki se mi zdi cenejši od VHI (moj prejšnji zavarovalnica) Mislim, da stane približno me E46 mesec. Električna energija se bo verjetno stala približno E100 vsaka dva meseca. Za ostale stroške, kot so gospodinjski odpadki odstranitev morate stopiti v stik County sveta občine se selite v njihovo url ponavadi poteka v obliki countynamecoco.ie tako da bi url County Clare je treba Register ali Prijava za ogled te Link
__________________ To je bila napotitev pripravljeno le kot vodilo. Strokovne nasvete je treba vedno vzeti pred deluje na informacije iz te informacije. NewtoTown.ie ne prevzema odgovornosti za kakršno koli neposredno ali posledično izgubo ali škodo, ki nastane iz oseb, ki delujejo na podlagi teh mnenj ali priporočil Cormac --------------------------------- |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Junior države Join Date: avgust 2007 Lokacija: Cork, Irska
Ljubko državi, dragi ljudje. Odličen način, da živijo. Vendar so cene nor - hrana je zelo draga, so hiše predraga, za nego otroka je smešno. Bom zaslužil enako približno 90.000 $ v ZDA (E65, 000), imajo ženo (ki ne morejo delati, ker ona je ameriški, jaz sem EU) in dveh otrok. Mi se borijo, da bi preživela. I naročeni, zelo koristen - samo človek ZDA, ki je na Irsko in začel spletne strani: država je zelo bureacratic in neučinkovita, zato je bil to velik pomoč pri kipec jasno, kaj stvari za početi preden, takoj po prihodnjih itd . Živimo v Cork-tudi tukaj je primer tega, kar boste plačali: - Najem o E1200 / mesec. Hiše gredo zelo hitro, tako da moj najboljši nasvet je dobil notranji stik, ki pozna mesto - daft.ie je zelo dobra. NE živi blizu Mayfield (včasih ga imenujejo Silversprings ali Tivoli, vendar je Mayfield, ki jih uporabljajo druga imena, da vas prepriča, da ni Mayfield.) Mayfield NE dober kraj za življenje, razen če vam je všeč vandalizem, grafiti, in smeti vsej soseski - Tukaj živim, verjemite mi. Poglej mestih, kot so Ballincollig namesto - smo naredili napako, upanje vi ne). - Električno energijo in plin - okoli E100 vsaka 2 meseca, ni slabo - Dnevni - bomo 2,5 dni za E110 za naše otroka, tako thats E440/month - Recikliranje in trash / smeti - E180 / 6 mesecev, namestnik smeti in recikliranje vsak teden, tako da 4 pick-up na mesec. Rip-off, vendar pa greš. - Zdravstveno zavarovanje: dobil. O E130/mth za 2 odrasli osebi in 1 otroka (VIVAS, načrt B). Pazite na "čakalnih dob" - zagotoviti, da vaš obstoječi zavarovalno kritje razširi en mesec v vaš korak, preden boste dobili irskih zavarovanje, in dobili pismo od svojega zavarovatelja, ki navaja, ko je začela izvajati, kar načrt, ki zajema, ko se zaključi. Irski zdravstveno zavarovanje, je zapleteno - za zdravnika, zobozdravnika, itd, boste dobili majhno [povračilu si plačal vse dajatve, ki gre gor pročelje, ne za bolnišnice, itd, seveda, ampak spet opravljate svoje raziskave na ob otroka tukaj - lahko stala do E3, 000]. Zavarovalnice vam povrne ob koncu leta, ko bo vaš zahtevek. Mimogrede, zobozdravstvene pokritost minimalna in je tako draga kot ZDA tu [E60/filling, E700/crown], zato poskusite in se prijavite čim prej za zobozdravstveno zavarovanje - je "čakalna doba", tako da razbrati. - Cable bo realno stroškov, za dostojno TV, okoli E80/month (Sky je dober) - Telefon, internet, okoli E40/mth plus klice. Stway od Digiweb, njihova podpora je grozno. Obilo dobre pakete. Z veseljem odgovorili na posebna vprašanja, upam, da je to koristno. A. |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Junior države Join Date: avgust 2007 Lokacija: Cork, Irska
Rep Power: 32 | Paste link, to tovarna, iz neznanega razloga te spletne strani se pošlje na drugem mestu .... hmmm .... občutek, ki živijo v ZDA - nasvet: te spletne strani ni nepristranski, najti nekaj drugega. Jezus, se počutim kot da sem del podzemnega gibanja, morda sem, vendar sem škotsko!! BTW, Irska je zanič rit - poštenost prevladuje - v nekaj letih, se bo gospodarstvo propada (BTW Jaz sem ekonomist ....)- BE previdni .... Jaz predstavim svojo nežno dokaze, da je (kot vedno) odvisno od vas, da svoje odločitve. Best, A. |
| | |
| Thread Tools | Išči po tej Thread |
| Prikaži Načini | |
| |
| | ||||
| Nit | Thread Starter | Forum | Odgovorov | Last Post |
| Življenjskih stroškov v Dublinu!? | aussie_ck | Življenje na Irskem | 3 | 22-09-2009 20:24 |
| Življenjskih stroškov na Irskem | Maireadsully | Življenje na Irskem | 4 | 2007/07/03 08:47 |
| Življenjskih stroškov v Galway | меги | Sostanovalec / Socialna & Prijateljstvo | 1 | 28-02-2007 09:43 |
| Življenjskih stroškov v Dublinu | NewtoTown | Življenje na Irskem | 0 | 2006/12/06 09:41 |
| Vsakdo ima ocena življenjskih stroškov v Sloveniji? | Kiernanov | Življenje na Irskem | 4 | 18-05-2006 07:55 |